טקסט לכבדי שמיעה
אני רוצה לדבר על נושא שמעסיק את מרבית ההורים בימים שלקראת חג פסח – איך לרתום את הילדים לסיוע במלאכות נקיון לפסח.
ראשית, חשוב לזכור את מטרת הנקיונות – פסח נועד כדי להנחיל את זכרון יציאת מצריים ואת האמונה בה’ לדורות הבאים. מאוד חשוב שנזכור זאת כאשר אנחנו מתכוננים לקראת החג, משום שאחרת אנחנו עלולים ליצור אווירה כזו שתגרום לילדים לחוש שחג פסח הוא עול ומטלה, ולא חג מרומם וחשוב.
נקיון לפסח הוא חשוב, אבל חשוב קודם כל להקפיד על אווירה טובה ונעימה, ומצד שני חשוב לרתום אותם לעזרה, משום שאם הילדים רואים את ההורים קורסים תחת נטל הנקיונות לבדם, ולא נרתמים לעזרה, זה מסר אנטי חינוכי. לכן, אנחנו רוצים לרתום אותם, אבל לעשות זאת באווירה טובה ונעימה, כך שנגיע לחג פסח ביחד בשמחה.
איך עושים זאת?
קודם כל, אני ממליץ לעשות שיחה משפחתית לפני שמתחילים ולחשוב יחד איך נוכל לעשות את הדברים בצורה הטובה ביותר, ומה כל אחד יכול לקחת על עצמו. להימנע ממצב שבו פסח מתקרב ואז אמא מתכננת את הדברים ומתחילה להטיל מטלות על כולם, ולהעדיף מצב שבו כולם שותפים בתכנון.
דבר נוסף שאני מאוד ממליץ עליו, זה לקבוע עם הילדים שעושים טיול לפני פסח. זה נשמע הזוי, משום שזה זמן שכולם עסוקים. אבל, זו בדיוק הסיבה לכך שזה זמן מעולה לטייל, כי השבילים פנויים כמעט לחלוטין.
אבל עיקר התועלת בכך היא שזה מדרבן את הילדים לעזור ולהספיק לפני פסח, כך שאפשר יהיה לצאת לטיול.
בנוסף, אפשר לחלק לילדים נקודות על מטלות שעושים בניקיון הבית, ועל פי הנקודות שנצברות, ‘משדרגים’ את הטיול. לא נקודות אישיות, אלא צבירה משפחתית.
באופן הזה, הילדים נרתמים בכיף, ועושים את הכל במהירות האפשרית, על מנת להשאיר זמן לטיול ולעשות אותו איכותי ככל האפשר. מניסיון – זה עובד ומשפר מאוד את האווירה לקראת הפסח.
מאחל לכם חג פסח שמח, מרומם וממלא בכוחות רוחניים, מתוך שמחה ואחווה משפחתית, הן בהכנות שלקראת החג והן בימי הפסח עצמם.